/ /

Wat is halal?

Volgens de islamitische spijswetten mogen moslims uitsluitend levensmiddelen nuttigen die rein, oftewel halal, zijn. Vleesproducten dienen dan ook afkomstig te zijn van reine dieren, zoals koeien/runderen, kalveren, schapen, geiten en pluimvee. Deze dieren moeten vervolgens door een gelovige moslim via een halssnede door middel van een scherp mes, geslacht worden. Bij het slachten dient hij een gebed uit te spreken, waarin hij zegt dat het dier wordt geslacht in de naam van Allah.

Deze rituele slachtingen worden bij voorkeur zonder verdoving verricht. Aangezien de Europese wetgeving voorschrijft dat al het slachtvee moet worden verdoofd, zijn bepaalde verdovingsmiddelen toegestaan. Het dier mag door deze verdoving echter niet op de rand van de dood verkeren of sterven voordat het wordt geslacht. Daarbij geldt het principe van de omkeerbaarheid. Oftewel dat het dier na verdoving weer verder zou kunnen leven en dus niet geschonden mag zijn.

Grond- en hulpstoffen

Omdat veel vlees wordt verwerkt tot een eindproduct, gelden de halal-eisen ook voor de gebruikte grond- en hulpstoffen. Zo zijn er diverse E-nummers verboden om dat die van onreine, dierlijke aard zijn. Hetzelfde geldt voor een aantal gelatines. Tot slot mag geen enkele toegestane toevoeging in aanraking komen met niet-reine stoffen.

Door vanaf de oprichting richting media, bestuurders en afnemers transparant te zijn over onze productiemethoden, en deze ook te laten zien, hebben wij veel vertrouwen opgebouwd. Naast constante, hoge kwaliteit van onze producten en tijdige levering, is strikte naleving van de islamitische spijswetten in alle stadia van de bedrijfskolom – bijna letterlijk – van levensbelang. Die naleving is bij ons 100% gewaarborgd, doordat we ons bedrijf en onze partners al vanaf het begin laten certificeren door gezaghebbende halal certificeringsinstanties. Hun striktheid is onze kwaliteitsgarantie.

Deel deze pagina:

Of kopiëer de onderstaande link:

×